Побачене

Експрес-весілля або
Одружитися за 85 копійок

«Ви розумієте, що в зал ніхто крім вас не зможе зайти?», – у кабінеті з облупленими шпалерами з-за монітора говорить молода панянка в центральному РАЦСі. З вулиці через привідкрите вікно чути немилозвучні балачки будівельників. Поруч вже кілька років триває будівництво, як думалось, найвищої споруди в місті.
«…навіть батьки! Навіть фотограф! Ви усвідомлюєте, що це неурочиста церемонія...», – не йметься дівчині у чорній, саме для таких урочистих оказій, сукні. Спокійно підтверджуємо, що Марш Мендельсона, зелені/червоні штори в залі і вже мільйон разів повторені «Сегодня вы создали новую ячейку общества» нас не цікавлять. Розчаровано, але чемно, жіночка заповнює наші з Марічкою дані з паспортів. Ще кілька хвилин активного стуку по клавіатурі, низка підписів і нам віддають документи. Обіцяють 30 серпня о 10:10 зустріти і «розписати».
За немалі гроші вам можуть влаштувати навіть ціле піротехнічне шоу з «пневмохлопушкой», парою знедолених голубів і 7-кілограмовим короваєм різних видів
Вже біля виходу ще одна панянка в чорному впихає роздрукований на чорно-білому принтері папірчик з розцінками для «особливої» оказії. Лимузин – от 350 грн/час, каретный двор, сани, лошади – по запросу, лепестки роз – от 80 грн/час, шоколадный фонтан, фруктовая пальма – от 1200 грн/час – написано на папері. За немалі гроші вам можуть влаштувати навіть ціле піротехнічне шоу з «пневмохлопушкой», парою знедолених голубів і 7-кілограмовим короваєм різних видів. На згадку з непересічного дійства пропонують фотографії без ретуші або відео, записане на VHS-касєту. Ховаю папір і швидко прямуємо до авто, аби ще встигнути до одинадцятої втрапити на роботу з проспекту Перемоги.

«Весілля за 1 день» все ж не вийшло, хоча Мін'юст анонсував таку послугу напередодні. Традиційно заяву в РАЦС подають мінімум за 30 днів до планованої дати держреєстрації. Електронне покращення в країні хоча й легенько, але все ж наступає на п'яти тенденціям і трендам сучасного світу. Заповнили анкету на сайті, сплатили онлайн 85 копійок за державну послугу і ще 3 грн комісії «Приватбанку».
Урочисті підписи в неурочистій кімнаті з двома запиленими серцями, паперовий фотопруф і нові штампи в паспортах. А надворі пелюстки дивних квітів :).
Короткий обмін обручками...
Вітання від батьків і друзів
Кілька келихів шампанського одразу поруч під зацікавлені погляди пар.
Фотографія з батьками
Традиційні знимки з Чортами.
І ще один келих безалкогольного шампанського...
Ймовірно вже дуже скоро ще хтось вийде заміж...
Портрет вже дружини
Надзвичайні кекси! Тут і Nikon, і намет, і Пласт, і хаскі.
І ще трохи нас.
Після такого короткого обміну приємностями ми з Марічкою поїхали до Коломиї, аби розпочати кількаденну неймовірну мандрівку Румунією. Упродовж наступних 10 днів ми проїхали понад 2800 кілометрів, з яких частково гірськими дорогами. Ходили хребтами і зійшли на вершини, мало не втрапили на весілля в румунському селі, ночували на горищах у старовинних готелях і споглядали зорі в українських Карпатах.

Словом, стежте за блогом – буде чимало цікавого. А щоб зацікавити інших – тисніть на кнопки внизу ;).
Надзвичайно вдячні доброму другові Славі за прекрасні фото і всім-всім, хто прийшов, привітав і побажав :).